May 03, 2020

Curățarea pensulelor de machiaj

Fie că ești make-up artist, sau doar un pasionat al acestui domeniu, atunci când vine vorba de pensulele de machiaj, este foarte important să le igienizăm corespunzător, pentru sănătatea piellii noastre, dar și pentru păstrarea acestora în condiții cât mai bune.

Arată-i tenului tău că îl iubești, spălând pensulele și igienizând produsele de machiaj constant.

Pensulele de machiaj pentru uz personal trebuie spălate o dată pe săptămână, iar după fiecare utilizare trebuie să le curățăm cu un spray special, pentru înlăturarea produselor de pe perii acestora, dar și pentru dezinfectarea lor, evitând astfel posibile infecții la nivelul pielii.

Paletele de curățare Hana-Emi sunt accesoriile de care ai nevoie pentru a facilita curățarea pensulelor (de produse tip pudră sau cremoase) și igienizarea acestora.

Având mai multe tipuri de striații pe suprafețele lor, paletele Hana Emi au putere de curățare a oricărui tip de texturi . Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru spălarea pensulelor cu ajutorul paletelor noastre din silicon:

Înainte de spălare
  1.   Umezește paleta cu apă călduță
  2.  Atașază paleta în interiorul chiuvetei în cazul in care este o paletă prevăzută cu ventuze
  3. Umezește pensula și asigură-te că este poziționată întotdeauna cu vârful în jos, astfel eviți infiltrarea apei în mânerul acesteia și deteriorarea ei
  4. Introdu pensula în sapunul antibacterial și cu mișcări circulare, curăță pensula pe suprafața paletei (săpunul solid este mai eficient)
  5. Stoarce pensulele de excesul de săpun, iar apoi clătește cu apă călduță, menținându-le îndreptate cu vârful în jos
  6. Stoarce perii de excesul de apă și apoi așază pensulele pe o suprafață plată, peste un prosop de hârtie sau de bumbac (este foarte important să nu folosești surse de căldură pentru uscarea pensulelor, deoarece acestea se vor degrada treptat
  7. În cazul în care sapunul folosit nu a fost unul antibacterial, este necesară folosirea unei soluții de curățat, care se va folosi la pasul final, inainte ca acestea să fie puse la uscat
  8. Pentru ca perii pensulelor să se revină la forma din fabrică, modelează ușor cu degetele înainte de a le pune la uscat
După spălare

Achiziționează un spray de curățare pentru pensulele de machiaj, pentru a-l folosi după fiecare utilizare, spală pensulele 1 dată pe săptămână, iar tenul tău îți va mulțumi!

Am realizat pentru voi și un scurt material video în care vă prezentăm cum spălăm corect pensulele de machiaj.

admin - Author

You Might Also Like

Enter Your Comments Here..