May 11, 2019

Derma Roller – cum se foloseste corect pentru efecte optime

Când spui ”Derma Roller”, unii oameni se gândesc automat la ceva ce ține de beauty. Pentru alții este însă un mister, la urma-urmei, este o adunătură de ace pe o rotiță care seamănă mai degrabă cu un instrument de tortură decât cu unul de înfrumusețare. Într-adevăr, este foarte important să folosești corect Derma Roller, nu numai pentru a obține rezultate optime, dar și pentru că vorbim totuși de un instrument care intră în contact cu pielea și creează leziuni microscopice în stratul ei superficial.

Pielea ta este unică, de aceea trebuie să găsești combinația potrivită ție între frecvența tratamentului, produsele de îngrijire folosite și dimensiunea micro-acelor Derma Roller

În primul rând, dacă nu ai mai încercat niciodată micropunctura, este important să îți acorzi o perioadă de testare, atât în ce privește dimensiunea acelor, cât și în ce privește frecvența de aplicare a terapiei. Este adevărat că există un set de instrucțiuni general valabile, dar pielea ta este unică și reacționează în mod propriu la diverși factori externi.

De aceea, te sfătuim să începi cu Derma Roller cu ace de 0.25 mm, o dată pe săptămână. Rămâi la aceeași dimensiune a acelor cel puțin o lună, timp în care poți încerca să crești frecvența tratamentului. Spre exemplu, poți aplica masajul de două ori în a doua săptâmână, de  patru ori în a treia și în a patra poți încerca să faci zilnic terapia cu Derma Roller. Observă atent cum reacționează tenul tău în tot timpul ăsta și continuă să faci teste până găsești frecvența otpimă.

Când e vorba de piele, igienizarea corectă a instrumentelor de beauty și eliminarea impurităților de pe ten sunt element cheie pentru rezultate optime

Este foarte important să respecți instrucțiunile de igienă, dar și ritualul în sine pentru a evita eventuale efecte mai puțin dorite. Câteva aspecte importante ar fi să dezinfectezi rola cu o soluție cu alcool atât înainte de prima folosire cât și înainte de oricare folosire viitoare. Pentru o dezinfectare mai rapidă și mai eficientă, poți folosi un recipient cu pulverizator, care va dispersa cantitatea optimă de soluție pe Derma Rollerul tău.

Totodată, să nu uităm de tine: înainte de a aplica masajul, curăță bine tenul sau orice altă zonă pe care aplici derma roller cu produsul normal de curățare. Pentru ten, îți recomandăm burețeii de curățare facială din silicon, pentru că sunt blânzi cu pielea, curăță în profunzime porii și nu provoacă iritații.

Odată ce ai dezinfectat rola și ai scăpat tenul de impurități, ești gata să începi. Poți să aplici un serum, ulei sau o cremă hidratantă înainte de tratamentul cu Derma Roller, însă cel mai bine este să ai pielea curată si naturală, pentru a evita atragerea bacteriilor nedorite.

Folosește mișcări liniare, cu presiune moderată

Împarte suprafața pe care vei aplica terapia în zone de accesibilitate. Spre exemplu, dacă este vorba de ten, este indicat sa ai 5 zone de aplicare: frunte, tâmple, nas + zona T, obraji + osul maxilarului și bărbie +  zona de deasupra buzelor. Poți începe cu oricare dintre zone, atâta timp cât urmezi următoarea schemă: 4-5 mișcări orizontale, 4-5 mișcări verticale, urmate de, bineînțeles, 4-5 mișcări oblice într-un sens și 4-5 mișcări oblice în sensul opus. Mai simplu spus, mișcarile trebuie să fie liniare, dar aplicate în așa fel încât micro-acele să nimerească fiecare porțiune din pielea ta.

Nu uita ca atunci când termini o zonă, să ridici rola de pe piele în direcția perpendiculară suprafeței pe care faci masajul. Nu este nevoie să apeși rola prea mult pe față, este de ajuns să aplici cam aceeași presiune ca atunci când ai vrea să îți iei o geană de pe obraz: mișcarea este relaxată și presiunea este mică, mai ales că o apăsarea mai puternică nu ar aduce niciun beneficiu în plus tratamentului.

Odată ce ai încheiat toate zonele, îți recomandăm să aplici serumuri sau creme hidratante și regeneratoare, precum cele cu Vitamia C, acid hialuronic etc. Microleziunile proaspăt formate vor fi ca un burete pentru toate ingredientele benefice din produsele folosite. Bineînțeles, este important să folosești produsele care știi ca ți se potrivesc, indiferent de recomandări.

10 minute pentru tine în mod regulat, ani câștigați pentru pielea ta

Tot ritualul ăsta durează în jur de 10 minute, la care mai poți pune 2-3, în care vei trece Derma Rollerul prin apa fierbinte – preferabil fiartă – cu săpun antibacterian, pentru a îndepărta impuritățile din urma tratamentului.

Citește mai departe despre beneficiile acestui ritual deosebit de relaxant, mai ales că aduce atât beneficii pielii, cât și momente prețioase cu tine și pentru tine însăți.

admin - Author

You Might Also Like

Enter Your Comments Here..